historia

Kuopio Beach 2006

Ensimmäistä kertaa aloimme puuhailla beach volley seura Wänäri Cowboysilla ”SM-kiertueelle valmistavaa turnausta” jo vuonna 2006. Turnaus pelattiin puskaradion kautta mukaan tulleiden joukkueiden kesken ja paikalla olikin ainoastaan neljä joukkuetta. Rauhalahden kentillä pelattujen otteluiden finaalissa voiton veivät jyväskyläläiset Tomi Jermoranta/Jaakko Aninko kotijoukkueen edustajien Tatu ja Jani Säisän nenän edestä.

Kuopio Beach 2007

Vuonna 2007 Kuopion Rauhalahdessa pelattavat ottelut jouduttiin siirtämään kenttäongelmien vuoksi viime tipassa Siilinjärvelle ja turnaus pelattiin nimellä ”Fontanella beach volley”. Mukana oli tuolloin 10 paria ja finaalissa kohtasivat Matti Palonen/Jussi Tommola ja Tatu Säisä/Saku Määttä. Matti ja Jussi veivät tiukan finaalin nimiinsä lukemin 2-1.

Kuopio Beach 2008

Myös vuoden 2008 pelit jouduttiin siirtämään eri paikkaan alkuperäisistä suunnitelmista, nyt Siilinjärveltä Kuopioon. Tuona kesänä Kuopion kaupunki tarjosi paikat uusille beach volley kentille uimahallin taakse ja ne saatiinkin valmiiksi kesäkuun alun turnaukseen mennessä. Osallistujamäärä ja pelaajien taso oli jälleen hiukan parempi, kun mukaan ilmoittautui 13 paria. Kovatasoisen turnauksen voiton vei edellisvuoden voittajat Tommola/Palonen. Jussin ja Matin kovan turnauskunnon sai tuta myös finaalivastustajat Ville Heiskanen/Timo Leikas (lopputulos 21-13, 21-11).

Kuopio Beach 2009

Vuoden 2009 joukkuemäärään tuli hieman tiputusta, mutta mukaan oli saatu jälleen kovia pareja. Kovimpana tähtenä edelliskesän Suomenmestari Pekka Seppänen. Pekka Seppäsen ja Tatu Säisän peli veikin aina finaaleihin saakka, mutta finaalissa pari Jani Säisä/Lasse Maijala olivat parempia erin 2-0.

Lohimaa Beach 2010

Vuoden 2010 pelit pelattiin jo pelipaikaksi vakiintuneilla uimahallin takaosan kentillä. ”Lohimaa Beach” nimellä pelatussa turnauksessa kohtasi edellisvuoden voittajapari Jani Säisä/Lasse Maijala ja veljespari Arttu ja Ville Heiskanen. Säisä/Maijala kuittasivat tälläkin kertaa finaaliottelun voiton.

Trust Perintä OPEN 2011

Turnaus oli hakenut paikkaansa nyt viiden vuoden ajan ja oli aika tehdä tapahtumasta huomattavasti suurempi. Vuonna 2011 Tatu Säisä otti ohjat käsiin siirtyen tapahtuman turnauspäälliköksi.

Pääsponsorin nimellä pelattu ”Trust Perintä Open” pääsi kasvamaan paremman budjetin ja laajemmalle levinneen tiedotuksen ansiosta sekä pelillisesti, että näkyvyyden puolesta. Vuonna 2011 mukaan saatiin peräti 32 Suomen huippuparia. Mukana oli mm. tulevat SM-kulta ja hopeamitalistit. Heidänkään pelinsä eivät riittäneet viidettä sijaa parempaan sijoitukseen.

(Ilari Sivonen / Ville Heiskanen juhlivat ensimmäistä Trust Perintä OPEN -mestaruutta kukistettuaan finaalissa Jaakko Keskitalo / Marko Ovaskan) Tapahtuma onnistui hienosti ja pelaajat saivat nauttia upeiden kelien lisäksi jopa järjestäjien tarjoamasta ruokailusta. Turnauksen aikana pelattu näytösottelu eri lajien huippujen kesken keräsi myös näkyvyyttä paikallisessa mediassa.
Näytösottelussa pelasivat beach volleyn suomenmestarit Kirsi Hyttinen ja Pekka Seppänen, jääkiekkoilijat Tuomas Kiiskinen ja Jussi Timonen sekä mäkihyppääjät Matti Hautamäki ja Juha-Matti Ruuskanen.Trust Perintä OPEN 2012

Vuoteen 2012 mennessä kuopiolainen beach volley -väki oli jo täysin herännyt ja tapahtuman oli aika kasvaa lähes aikuisen mittoihin. Kesälle 2012 nimetiin nyt seitsemän henkinen turnausorganisaatio jonka tehtävänä oli miettiä entistä isompaa ja kauniimpaa beach tapahtumaa. 4-vuotissuunnitelmaan kuuluu jatkossa paljon muutakin, mutta kesällä 2012 pelattiin huikein koskaan Kuopiossa järjestetty beach tapahtuma.

Trust Kapital OPEN 2013

Kesä 2013 oli jo kolmas vuosi nykymuodossaan Tatun vetämälle turnausorganisaatiolle ja pääkenttä päästiin rakentamaan jälleen, jo tutuksi käyneelle ravintola Albatrossin edustalle. Pelien taso oli taas astetta kovempi, kun turnauksemme haluttiin nostaa osaksi SM-kiertuetta. Suomen korkeimman tason SM-osakilpailun lisäksi mies- ja naispelurit saapuivat ratkomaan opiskelijoiden Suomenmestaruuksia sekä harraste- ja hupisarjojen mestaruuksia reilusti yli sadan joukkueen voimin! Runsaasta osanottajamäärästä johtuen pelejä pelattiin nyt entistä laajemmalla alueella, aina Siilinjärveä myöten.

Pelien lisäksi oheisohjelmaa oli turnaukseen saatu jälleen runsaasti mukaan. Tapahtuman juontajat Ilkka Jääskeläinen ja Heidi Suomi viihdytti runsaslukuista yleisöä katsomossa, josta näki turnauksen loppua kohden yhä kovempitasoisia pelejä. Pelien välissä yleisö pääsi viereisten ruoka- ja juomakojujen lisäksi mm. kokeilemaan liaani- ja benjihyppyä.

Näytösottelussa pelasi jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan alueen huippu-urheilijoita mm. jääkiekon, jalkapallon ja mäkihypyn parista. Vielä, kun lauantain tähtiesiintyjänä oli kovassa nosteessa oleva räppäri Uniikki, niin voidaan puhua varsin onnistuneesta tapahtumasta.

Näin turnausjärjestäjänä mieltä lämmitti mahtavien pelien, oheistapahtumien, yhteistyökumppaneiden ja VIP-tapahtuman lisäksi palaute pelaajilta. Vihdoin pelaajia päästiin hemmottelemaan aiempaa huomattavasti paremmalla hiekkalaadulla, joka on aiempina vuosina ollut pienoinen murhekryyni.

Trust Kapital OPEN 2014

"Trust Kapital OPEN -tapahtuma tulee olemaan vuoden 2014 suurin beach volley -tapahtuma Suomessa.”

Näin luvattiin vuosi sitten ennen tapahtuman alkamista ja näinhän siinä pääsi tapahtumaankin... varmasti kaikilla mahdollisilla mittareilla katsottuna.

Vuonna 2014 pelattiin Kuopiossa samaan aikaan lähes vauvasta vaariin tärkeitä pelejä, kun tapahtumassa kamppailtiin harrasteotteluiden lisäksi aikuisten suomenmestaruuksista, opiskelijoiden suomenmestaruuksista sekä junioreiden suomenmestaruuksista.

Tuttu organisaatio Tatun johdolla sai kentät jälleen hieman paremmiksi ja monet kompastuskivet osattiin kokemuksen myötä välttää yhä paremmin. Resursseja jäi näinollen vielä pykälä enemmän itse tapahtuman näkyvään puoleen. Tapahtuman pääartisti Pandora esiintyi ensin akustisesti ja iltabileissä uudemman kerran bändin säestämänä. Hyväntekeväisyysottelussa yleisö viihtyi eri lajien urheilijoiden sekä muiden julkkisten hakatessa palloa Timo Tolvasen tuomitessa ottelua. Ottelun aikana tuomari pääsi vielä avaamaan lentopallomaajoukkueen antaman kirjeen, joka osoittautui 1650€ lahjoitukseksi KYS:n vastasyntyneiden teho-osastolle. Kerrassaan upea ele lentismiehiltä.

Vielä, kun kelitkin suosivat koko viikonlopun niin yleisö viihtyi paikalla aamusta iltaan, tapahtumakävijöitä oli viikonlopun aikana yhteensä muhkeat kymmenentuhatta. Uskommekin, että varmasti kaikki pelaajat todella nauttivat peleistään pääkentällä.

Aikuisten SM-finaalin voittajaparit olivat Anssi Hakala/Pekka Piippo sekä Minna Sikiö/Maria Tuominen.
Loppuun ei voi muuta sanoa, kun että tulisipa jo ensi kesä ja Trust Kapital OPEN!TRUST KAPITAL OPEN 2015

Vuonna 2015 Trust Kapital OPEN jatkoi upeita esityksiä suurena kuopiolaisena urheilutapahtumana.
Alkuviikosta kentän valtasi beach futis joukkueet, jotka selvittivät voittajan kolmen päivän aikana pelatussa kahdeksan joukkueen turnauksessa. Kuopion Palloseuran järjestämän beach futis turnauksen mestariksi kruunattiin FC Kunnonsalin joukkue.


Beach volley tapahtumassa ei kilpailleet enää viime vuoden tapaan ainoastaan suomalaiset huippuparit vaan nyt estradille astelivat useat paikalle kutsutut kansainväliset parit.

Naisten kovatasoisten otteluiden voittajaksi selviytyi tsekkiläiset Galova/Olivova. Tsekkiläiset kukistivat finaalissa Suomessa aiemminkin pelanneen latvialaisparin Jaudzema/Krastina.
Miesten sarjan finalistit tulivat puolestaan Venäjältä sekä Espanjasta. Miesten sarjan voittivat espanjalaiset Batallan-Angel de Amo kuitaten samalla useiden tuhansien palkintorahat.


Kilpapelien lisäksi hiekalla nähtiin jo perinteeksi muodostunut hyväntekeväisyysottelu sekä uutena hyväntekeväisyys huutokauppa, joiden tuotto käytettiin viime vuoden tapaan KYS:n lastenpoliklinikalle. Hiekkaa varpaissaan oli myös Jukka-pojalla, joka veti upean lauantai-illan keikan ”rantahiekallamme”.
Yleisöä elokuun alkuun sijoittunut tapahtuma keräsi kaikkiaan 15 000!